Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

telekineza

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Działa, zostało opisane przez wielu egzorcystów. 

egzorcyzmy to jakieś bajki. Nie ma demonów..

@top

nie, nie działa. Jak człowiek mógłby podnosić przedmiot nie poruszając go?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ja w duchy i demony wierze. Na przykład historia Eda Warrena i Loreen Warren. 

A kobiety? Podnoszą rzeczy nie dotykając ich.  :rolleyes:

Opublikowano

egzorcyzmy to jakieś bajki. Nie ma demonów..

@top

nie, nie działa. Jak człowiek mógłby podnosić przedmiot nie poruszając go?

W bajki ? Nauka jest bezradna zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci. Nie chcialbys byc przy egzorcyzmie.

Deus vult

Opublikowano

W bajki ? Nauka jest bezradna zyjesz w alternatywnej rzeczywistosci. Nie chcialbys byc przy egzorcyzmie.

osoby rzekomo opętane są po prostu chore psychiczne, człowieku na prawde wierzysz, że z tym ma związek jakiś szatan, bóg, czy c**j wie kto? Nie rozśmieszaj mnie. za 1000 lat chrześcijaństwo też stanie sie mitologią. Dla mnie to wszystko bajki.

XrgAYyk.png

Opublikowano

osoby rzekomo opętane są po prostu chore psychiczne, człowieku na prawde wierzysz, że z tym ma związek jakiś szatan, bóg, czy c**j wie kto? Nie rozśmieszaj mnie. za 1000 lat chrześcijaństwo też stanie sie mitologią. Dla mnie to wszystko bajki.

Szatanowi chodzilo o sprowadzenie go do bajek.

Jak wyjasnisz to ze psychiatrzy sa bezradni wobez rzekomych chorob psychicznych ?

Deus vult

Opublikowano

Szatanowi chodzilo o sprowadzenie go do bajek.

Jak wyjasnisz to ze psychiatrzy sa bezradni wobez rzekomych chorob psychicznych ?

nie wyjaśnie tego, bo tej sprawy nie badałem, nie zagłębiłem się w ten temat. Może ich to przerasta? Cholera wie, ale nei oznacza to od razu, AAA TO SZATAN!! DEMON!!. Najbardziej mnie wkurwia w religii, że wszystko co jest niezbadane, dziwne oraz nie ma dużo informacii na ten temat,  jest przypisywane bogu. Kiedyś piorun to było dzieło boga, teraz wiadomo czemu występuje. Mniej więcej takie mam podejście do religii. 

obejrz, bo trwa tylko 3 minuty.

XrgAYyk.png

Opublikowano

nie wyjaśnie tego, bo tej sprawy nie badałem, nie zagłębiłem się w ten temat. Może ich to przerasta? Cholera wie, ale nei oznacza to od razu, AAA TO SZATAN!! DEMON!!. Najbardziej mnie wkurwia w religii, że wszystko co jest niezbadane, dziwne oraz nie ma dużo informacii na ten temat,  jest przypisywane bogu. Kiedyś piorun to było dzieło boga, teraz wiadomo czemu występuje. Mniej więcej takie mam podejście do religii. 

obejrz, bo trwa tylko 3 minuty.
Ale trzeba odroznic chorobe od opetania. Reakcja na zwykla wode to symulacja a na swiecona to juz jest opeta, nie da sie okreslic jaka to jest woda bo tego nie widac. Sa ksiazki egzorcystow ktorzy odprawiali po 70k egzorcyzmow, bardzo ciekawe rzeczy. Oni maja doswiadczenie i umieja odroznic opetanie od choroby, ale czasami bywa to i to.

No wlasnie jest niezbadane takie rzeczy jak plucie gwozdziami, mowienie w starozytnych jezykach, nadproporcjonalna sila, telekineza. Bo nauka tego w zaden sposob nie wyjasnia. Ale jak mowilem trzeba byc ostrosnym.

Kazdy ma swoje marzenia czy zdania.

Deus vult

Opublikowano

Ale trzeba odroznic chorobe od opetania. Reakcja na zwykla wode to symulacja a na swiecona to juz jest opeta, nie da sie okreslic jaka to jest woda bo tego nie widac. Sa ksiazki egzorcystow ktorzy odprawiali po 70k egzorcyzmow, bardzo ciekawe rzeczy. Oni maja doswiadczenie i umieja odroznic opetanie od choroby, ale czasami bywa to i to.

No wlasnie jest niezbadane takie rzeczy jak plucie gwozdziami, mowienie w starozytnych jezykach, nadproporcjonalna sila, telekineza. Bo nauka tego w zaden sposob nie wyjasnia. Ale jak mowilem trzeba byc ostrosnym.

Kazdy ma swoje marzenia czy zdania.

Zdania może mam, ale marzeń żadnych.

Co do mówienia w starożytnych jezykach to potwierdza to bardziej reinkarnacje aniżeli istnienie demonów. Póki tego nie zobacze nie uwierze, że ktoś pluje gwoździami, czy posiada umiejętność telekinezy, ale nawet gdybym zobaczył nie przypisywałbym tego od razu demonowi. Kiedyś to się wyjaśni. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Zdania może mam, ale marzeń żadnych.

Co do mówienia w starożytnych jezykach to potwierdza to bardziej reinkarnacje aniżeli istnienie demonów. Póki tego nie zobacze nie uwierze, że ktoś pluje gwoździami, czy posiada umiejętność telekinezy, ale nawet gdybym zobaczył nie przypisywałbym tego od razu demonowi. Kiedyś to się wyjaśni.

Ale przeciez juz od dawna sie to wyjasnilo.

Deus vult

Opublikowano

Ale przeciez juz od dawna sie to wyjasnilo.

tylko Ci się wydaje. Nic co przeczy obecnym zasadom fizyki się nie wyjaśniło.

XrgAYyk.png

Opublikowano

tylko Ci się wydaje. Nic co przeczy obecnym zasadom fizyki się nie wyjaśniło.

co ma do tego fizyka ? Fizyka ogranicza sie do tego wszechswiata. Demony pochodza z innego wymiaru inna rzeczywistosc. Opetanie to choroba duchowa, religia ma na to lek i jest to oczywiste i pozostawia nauke w bezradnosci. Ale nie ma o czym dyskutowac wystarczy podyskutowac z egzorcysta, albo z ksiedxem.

Deus vult

Opublikowano

co ma do tego fizyka ? Fizyka ogranicza sie do tego wszechswiata. Demony pochodza z innego wymiaru inna rzeczywistosc. Opetanie to choroba duchowa, religia ma na to lek i jest to oczywiste i pozostawia nauke w bezradnosci. Ale nie ma o czym dyskutowac wystarczy podyskutowac z egzorcysta, albo z ksiedxem.

Tylko, że moim zdaniem żadne demony nie istnieją, a opętanie to żadna choroba duchowa tylko po prostu: stan umysłu, w którym poszczególny człowiek (indywiduum) odczuwa, że znajduje się pod wpływem zewnętrznej, niefizycznej, najczęściej osobowej siły, lub zachowuje się w sposób, który sugeruje taki stan osobom trzecim. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Tylko, że moim zdaniem żadne demony nie istnieją, a opętanie to żadna choroba duchowa tylko po prostu: stan umysłu, w którym poszczególny człowiek (indywiduum) odczuwa, że znajduje się pod wpływem zewnętrznej, niefizycznej, najczęściej osobowej siły, lub zachowuje się w sposób, który sugeruje taki stan osobom trzecim.

Czytalem wypowiedz pewnego ksiedza ktory odwiedzil przyjaciela w psychiatryku nie byl ubrany jak ksiadz nikt nie mogl rozpoznac, no i gdy przechodzil jeden z pacjentow powiedzial do niego wynos sie klecho, czy to tez choroba psychiczna ?

Co ma mozg do nadludzkiej sily i mowienie po aramejsku itd ?

Deus vult

Opublikowano

Czytalem wypowiedz pewnego ksiedza ktory odwiedzil przyjaciela w psychiatryku nie byl ubrany jak ksiadz nikt nie mogl rozpoznac, no i gdy przechodzil jeden z pacjentow powiedzial do niego wynos sie klecho, czy to tez choroba psychiczna ?

Co ma mozg do nadludzkiej sily i mowienie po aramejsku itd ?

Wszystko, mózg jest bardzo skomplikowaną "rzeczą".

XrgAYyk.png

Opublikowano

Wszystko, mózg jest bardzo skomplikowaną "rzeczą".

Chyba nowa medycyne wynalazles. Po co cwiczyc 20 lat i byc strongmanem, wystarczy odpowiednie zmanipulowac mozg i przy wadze 60 kg podnosic tyle samo co silacz. po co uczyc sie jezykow skoro tez mozna namieszac w mozgu i z nie wiadomo jakich wzgledow umiec jezyk  starozytny ktory nie uzywa sie od 2k lat. 

Brednie brednie brednie....

Ps.

Sorry za ortografie ale cos mi sie klawiatura zjebala i dziwne znaki mam. 

Deus vult

Opublikowano

Chyba nowa medycyne wynalazles. Po co cwiczyc 20 lat i byc strongmanem, wystarczy odpowiednie zmanipulowac mozg i przy wadze 60 kg podnosic tyle samo co silacz. po co uczyc sie jezykow skoro tez mozna namieszac w mozgu i z nie wiadomo jakich wzgledow umiec jezyk  starozytny ktory nie uzywa sie od 2k lat. 

Brednie brednie brednie....

Ps.

Sorry za ortografie ale cos mi sie klawiatura zjebala i dziwne znaki mam. 

Brednie to moim zdaniem chrześcijaństwo. Czemu zawsze religie dominującą uważa się za słuszną? Tysiące lat temu były inne, tak samo prawdopodobne. Kiedyś zamiast chrześcijanstwa będzie coś innego. Tak to jest. Ty wierzysz, ja nie. Koniec tematu.

XrgAYyk.png

Opublikowano

Chyba w coś musisz wierzyć? Nie ma człowieka niewierzacego w nic.

Opublikowano

Chyba w coś musisz wierzyć? Nie ma człowieka niewierzacego w nic.

Głupoty opowiadasz. Jak to nie ma jak jest, ja nie wierzę w nic. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Ateista w nic nie wierzy, czyli w cos wierzysz. 

sam sobie zaprzeczyłeś. Skoro w nic nie wierze to jak mogę w coś wierzyć?

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...